Er bestaan oneindig veel qigong methodes. Traditioneel gezien zijn heel veel van die methodes complex, moeilijk te leren, met mystiek omgeven en vergen ze dagelijkse intensieve, soms zelfs jarenlange training om tot gewenste resultaten te komen.


De grondlegger van Spring Forest Qigong (SFQ), Internationaal Qigong Master Chunyi Lin, heeft om deze redenen een methode ontwikkeld die eenvoudig is, krachtig, effectief en voor iedereen toegankelijk, ongeacht leeftijd en conditie en toegesneden op de Westerse mens. Met “greater benefit in less time” – groter voordeel in minder tijd!

In SFQ werken bewegingen, ademhaling, de kracht van gedachten/visualisaties en klanken samen om energieblokkades in de meridianen op te heffen en de balans van de energie in het lichaam te herstellen. Hetzelfde doel hebben de meditaties (waaronder de belangrijke ‘Small Universe’ meditatie) en eenvoudige acupressuuroefeningen (drukpuntmassage)- in SFQ ‘qi-ssage’ genaamd.

 

De SFQ oefeningen zijn eenvoudig te leren en in te passen in ons dagelijks leven.Ze kunnen staand, zittend of liggend en zelfs enkel op gedachtekracht worden gedaan. SFQ werd in 1994 door Chunyi Lin in Amerika geïntroduceerd en in 2009 door Marcelle Visser naar Nederland en Europa gehaald. Wereldwijd beoefenen tegenwoordig steeds meer mensen deze eenvoudige qigong methode en de belangstelling voor SFQ neemt alleen maar toe.

Zelfgenezend vermogen
“BORN A HEALER”  luidt de titel van het boek dat Chunyi Lin schreef (ook in het Nederlands vertaald) :
We zijn geboren met de natuurlijke gave om onszelf te helen èn om anderen te helpen helen.

 

Ons zelfgenezend vermogen is groot – groter dan wij ons realiseren !
SFQ activeert dat zelfgenezend vermogen snel en efficiënt met als resultaat meer energie/vitaliteit, emotionele balans, mentale helderheid, meer bewustzijn èn het stelt ons in staat te leven vanuit ons hart.

 

De oefening ‘Moving of Yin and Yang’ – de ‘fundamental exercise’ van SFQ :